The aim of this thesis is to improve an ion-exchange chromatographic method for the determination of free and total amino acids. Tests performed will allow the method to be evaluated by the AOAC International, which can validate the method as an official analytic method for amino acids determination in infant formula and adult nutritional formula.

L'obiettivo della presente è l'ottimizzazione del metodo per l'analisi di amminoacidi liberi e totali mediante cromatografia ionica. Le prove eseguite permetteranno in futuro la valutazione del metodo da parte dell'AOAC International che potrà validarlo come metodo analitico ufficiale per l'analisi degli amminoacidi in infant formula e in preparazioni nutrizionali per adulti.

Ottimizzazione del metodo di determinazione degli amminoacidi totali dopo idrolisi e liberi in alimenti, concimi e ammendanti mediante cromatografia ionica

BUSATTO, ANNA
2022/2023

Abstract

The aim of this thesis is to improve an ion-exchange chromatographic method for the determination of free and total amino acids. Tests performed will allow the method to be evaluated by the AOAC International, which can validate the method as an official analytic method for amino acids determination in infant formula and adult nutritional formula.
2022
Optimization of an ion-exchange chromatographic method for the determination of total and free amino acids in food, fertilizer and soil improvers
L'obiettivo della presente è l'ottimizzazione del metodo per l'analisi di amminoacidi liberi e totali mediante cromatografia ionica. Le prove eseguite permetteranno in futuro la valutazione del metodo da parte dell'AOAC International che potrà validarlo come metodo analitico ufficiale per l'analisi degli amminoacidi in infant formula e in preparazioni nutrizionali per adulti.
Amminoacidi
Cromatografia ionica
Matrici alimentari
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Busatto_Anna.pdf

accesso riservato

Dimensione 3.79 MB
Formato Adobe PDF
3.79 MB Adobe PDF

The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12608/60137