This document proposes a staffing plan for the prevention technician personnel dedicated to the food safety area of the Azienda ULSS2 Marca trevigiana, based on an in-depth organisational analysis of the current services and their activities. The main objective is to ensure effective and safe management of the entire food chain, while improving operational efficiency and compliance with current regulations. The proposal includes an increase in the number of technical prevention staff, with a focus on figures with interdisciplinary skills. A continuous training plan, the adoption of advanced technologies and a structural reorganisation to improve service efficiency are also suggested.

Questo documento propone una dotazione organica per il personale tecnico della prevenzione dedicato all'area della sicurezza alimentare dell'Azienda ULSS2 Marca trevigiana, basata su un'analisi organizzativa approfondita dei servizi attuali e relative attività. L'obiettivo principale è garantire una gestione efficace e sicura dell'intera catena alimentare, migliorando al contempo l'efficienza operativa e la conformità alle normative vigenti. La proposta prevede un incremento del personale tecnico della prevenzione, con un focus su figure con competenze interdisciplinari. Si suggerisce inoltre un piano di formazione continua, l'adozione di tecnologie avanzate e una riorganizzazione strutturale per migliorare l'efficienza dei servizi.

Valutazione di un modello per la definizione della dotazione organica del personale Tecnico della Prevenzione presso l'area Sicurezza Alimentare dell'Azienda ULSS2 Marca trevigiana

VISENTIN, LORENZO
2023/2024

Abstract

This document proposes a staffing plan for the prevention technician personnel dedicated to the food safety area of the Azienda ULSS2 Marca trevigiana, based on an in-depth organisational analysis of the current services and their activities. The main objective is to ensure effective and safe management of the entire food chain, while improving operational efficiency and compliance with current regulations. The proposal includes an increase in the number of technical prevention staff, with a focus on figures with interdisciplinary skills. A continuous training plan, the adoption of advanced technologies and a structural reorganisation to improve service efficiency are also suggested.
2023
Evaluation of a model for the definition of the Prevention Technical staffing's in the Food Safety area of ​​the ULSS2 Marca Trevigiana company
Questo documento propone una dotazione organica per il personale tecnico della prevenzione dedicato all'area della sicurezza alimentare dell'Azienda ULSS2 Marca trevigiana, basata su un'analisi organizzativa approfondita dei servizi attuali e relative attività. L'obiettivo principale è garantire una gestione efficace e sicura dell'intera catena alimentare, migliorando al contempo l'efficienza operativa e la conformità alle normative vigenti. La proposta prevede un incremento del personale tecnico della prevenzione, con un focus su figure con competenze interdisciplinari. Si suggerisce inoltre un piano di formazione continua, l'adozione di tecnologie avanzate e una riorganizzazione strutturale per migliorare l'efficienza dei servizi.
Dotazione
Prevenzione
Fabbisogno
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12608/80563