This paper wants to propose a nutraceutical approach for erectile dysfunction caused by different physiological states. It begins from a accurate analysis of anatomy and physiology of the erectile function and the pathology of the dysfunction, than it makes considerations about the herbal and pharmacological products in the market. It will then discuss the best health solution that the professional figure of the herbalist can give to an interested person. At last it presents the bibliographic research useful to find any possible herbal extract that can work on multiple factor to promote/inhibit erection.
Questa tesi nasce con l’obiettivo di proporre un approccio nutraceutico utile in caso di disfunzione erettile indotta da diversi stati fisiologici. Si procederà partendo da un’approfondita analisi inerente alla fisiologia della funzionalità erettile e alla patologia della disfunzione, fino ad arrivare alle considerazioni in merito a farmaci e integratori già presenti sul mercato. Quindi si discuterà sul migliore consiglio salutistico che può dare la figura professionale dell'erborista ad una persona interessata. Infine verrà esposta la ricerca bibliografica per trovare possibili estratti vegetali che agiscono sui fattori che promuovono/inibiscono l'erezione.
Approccio nutraceutico per la funzionalità erettile
DEPPIERI, LUCA
2021/2022
Abstract
This paper wants to propose a nutraceutical approach for erectile dysfunction caused by different physiological states. It begins from a accurate analysis of anatomy and physiology of the erectile function and the pathology of the dysfunction, than it makes considerations about the herbal and pharmacological products in the market. It will then discuss the best health solution that the professional figure of the herbalist can give to an interested person. At last it presents the bibliographic research useful to find any possible herbal extract that can work on multiple factor to promote/inhibit erection.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Deppieri_tesi_02_07_2022-3.pdf
accesso aperto
Dimensione
870.62 kB
Formato
Adobe PDF
|
870.62 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License
https://hdl.handle.net/20.500.12608/31017