High-alloyed white cast irons, especially white cast irons with a high chromium content are a type of material developed and known throughout the world for the combination of wear resistance and hardness. The following paper aims to provide the reader with an overview of the following category of materials, paying particular attention to the properties and applications.

Le ghise bianche alto-legate e in particolar modo le ghise bianche ad elevato contenuto di cromo sono un tipo di materiale sviluppato e noto in tutto il mondo per la combinazione di resistenza all’usura e durezza. Il seguente elaborato si pone l’obiettivo di fornire al lettore una panoramica sulla seguente categoria di materiali ponendo particolare attenzione alle proprietà e alle applicazioni.

Ghise bianche alto-legate: proprietà e utilizzi

BESA, FRANCESCO
2021/2022

Abstract

High-alloyed white cast irons, especially white cast irons with a high chromium content are a type of material developed and known throughout the world for the combination of wear resistance and hardness. The following paper aims to provide the reader with an overview of the following category of materials, paying particular attention to the properties and applications.
2021
High-alloyed white cast irons: properties and uses
Le ghise bianche alto-legate e in particolar modo le ghise bianche ad elevato contenuto di cromo sono un tipo di materiale sviluppato e noto in tutto il mondo per la combinazione di resistenza all’usura e durezza. Il seguente elaborato si pone l’obiettivo di fornire al lettore una panoramica sulla seguente categoria di materiali ponendo particolare attenzione alle proprietà e alle applicazioni.
ghisa
cromo
carburi
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12608/34075