The aim of this thesis is to evaluate whether coffee, an important product for Italian culture, could be a true health risk, given that roasted coffee beans produce acrylamide. It will also be evaluated whether there is the possibility of healthier alternatives to the coffee bean or whether there are methods of roasting the beans that decrease the production of acrylamide.
Il fine di questa tesi è quello di valutare se il caffè, importante prodotto per la cultura italiana, possa risultare essere un vero rischio per la salute, visto che i chicchi di caffè tostati producono acrilammide. Si valuterà anche se c’è la possibilità di alternative al chicco del caffè più salutari o se esistono metodi di tostatura dei chicchi che diminuiscono la produzione di acrilamide.
Caffè e Acrilamide: esiste un vero rischio per la salute?
DI MARIA, ALESSANDRO
2022/2023
Abstract
The aim of this thesis is to evaluate whether coffee, an important product for Italian culture, could be a true health risk, given that roasted coffee beans produce acrylamide. It will also be evaluated whether there is the possibility of healthier alternatives to the coffee bean or whether there are methods of roasting the beans that decrease the production of acrylamide.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Tesi ALESSANDRO DI MARIA matr 2018391 Caffè e Acrilammide - esiste un vero rischio per la salute.pdf
accesso aperto
Dimensione
421.27 kB
Formato
Adobe PDF
|
421.27 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License
https://hdl.handle.net/20.500.12608/56890