The thesis titled "Design of a Mixed-Model Line in Lean Management Perspective: The Case of We Do Spaces S.r.l." aims to design a mixed-model line for We Do Spaces S.r.l., a company specializing in office furniture production. The need to reduce lead time provided an opportunity to review and optimize existing production configurations, adhering to the principles of Lean Management. The thesis outlines the process of designing the line, applying the concept of one-piece-flow. Through the use of Lean tools such as Kanban, 5S, Visual Management and Spaghetti Chart, an in-depth analysis was conducted to improve operational efficiency and propose concrete solutions for optimizing internal flows and reducing waste.
La tesi intitolata "Progettazione di una linea mixed-model in ottica Lean Management. Il caso We Do Spaces S.r.l." si propone di progettare una linea mixed-model per l'azienda We Do Spaces S.r.l., specializzata nella produzione di arredamento per ufficio. L'esigenza di ridurre il lead time ha offerto l'opportunità di rivedere e ottimizzare le configurazioni produttive esistenti, seguendo i principi del Lean Management. La tesi delinea il processo di progettazione della linea, applicando il concetto di one-piece-flow. Attraverso l'applicazione di strumenti Lean come il Kanban, il 5S, il Visual Management e la Spaghetti Chart, è stata condotta un'analisi approfondita per migliorare l'efficienza operativa e proporre soluzioni concrete per ottimizzare i flussi all'interno dell'azienda e ridurre gli sprechi.
Progettazione di una linea mixed-model in ottica Lean Management. Il caso We Do Spaces S.r.l.
MALTAURO, ALESSANDRO
2024/2025
Abstract
The thesis titled "Design of a Mixed-Model Line in Lean Management Perspective: The Case of We Do Spaces S.r.l." aims to design a mixed-model line for We Do Spaces S.r.l., a company specializing in office furniture production. The need to reduce lead time provided an opportunity to review and optimize existing production configurations, adhering to the principles of Lean Management. The thesis outlines the process of designing the line, applying the concept of one-piece-flow. Through the use of Lean tools such as Kanban, 5S, Visual Management and Spaghetti Chart, an in-depth analysis was conducted to improve operational efficiency and propose concrete solutions for optimizing internal flows and reducing waste.| File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/84613