The aim of the paper is to analyse the main critical issues involved in making food choices with regard to sustainability, with particular emphasis on the issue of the production of foods of animal origin, their impact and their benefits. The analysis is carried out in an unbiased manner and aims to emphasise the impossibility of reducing the conclusions to a concept of 'eliminating meat consumption as a solution to the problem of high environmental impact'.
L'elaborato si pone l'obiettivo di analizzare le principali criticità che implicano le scelte alimentari in materia di sostenibilità, ponendo particolare enfasi sul tema delle produzioni di alimenti di origine animale, il loro impatto ed i loro benefici. L'analisi è svolta in maniera imparziale e vuole sottolineare l'impossibilità di ridurre le conclusioni ad un concetto di "eliminazione del consumo di carne come soluzione al problema dell'impatto ambientale elevato".
Dieta e sostenibilità. L'eliminazione dei prodotti di origine animale è davvero la soluzione?
FERRARI, TOMMASO
2021/2022
Abstract
The aim of the paper is to analyse the main critical issues involved in making food choices with regard to sustainability, with particular emphasis on the issue of the production of foods of animal origin, their impact and their benefits. The analysis is carried out in an unbiased manner and aims to emphasise the impossibility of reducing the conclusions to a concept of 'eliminating meat consumption as a solution to the problem of high environmental impact'.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/40842