The main objective of the paper is to describe the two years of experimentation conducted in the recovery of the "Piave" wheat variety, starting from the agronomic aspects of cultivation in the field, consequent aspects related to the transformation of wheat into flour, laboratory analysis, yield technology in the production of dough for bread and pizza and Consumer test.

L'elaborato si pone come obbiettivo principale di descrivere i due anni di sperimentazione condotti nel recupero della varietà di grano "Piave", partendo dagli aspetti agronomici della coltivazione in campo, conseguenti aspetti legati alla trasformazione del grano in farina , analisi di laboratorio, resa tecnologica nella produzione di impasti per pane e pizza e Consumer test.

EFFETTO DELLA CONCIMAZIONE AZOTATA SU ASPETTI PRODUTTIVI E QUALITATIVI DEL FRUMENTO "PIAVE"

VISENTIN, LEONARDO
2022/2023

Abstract

The main objective of the paper is to describe the two years of experimentation conducted in the recovery of the "Piave" wheat variety, starting from the agronomic aspects of cultivation in the field, consequent aspects related to the transformation of wheat into flour, laboratory analysis, yield technology in the production of dough for bread and pizza and Consumer test.
2022
EFFECT OF NITROGEN FERTILIZATION ON YIELD AND QUALITATIVE TRAITS OF "PIAVE" WHEAT
L'elaborato si pone come obbiettivo principale di descrivere i due anni di sperimentazione condotti nel recupero della varietà di grano "Piave", partendo dagli aspetti agronomici della coltivazione in campo, conseguenti aspetti legati alla trasformazione del grano in farina , analisi di laboratorio, resa tecnologica nella produzione di impasti per pane e pizza e Consumer test.
FRUMENTO
GLUTINE
PIAVE
AZOTO
PIZZA
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