Productive analysis of a Charolais breeding farm, the most commonly raised breed with excellent results in meat production in Italy. General overview of the Italian meat market, in relation to the entire breeding process: from arrival to slaughter of the bulls, with considerations on the performances observed in a three-year analysis.
Analisi produttive di un allevamento charolaise, razza maggiormente allevata e con ottimi risultati in ambito produttivo carne, in Italia. Panoramica generale del mercato italiano della carne e, in riferimento, all'intero processo di allevamento: dall'arrivo alla macellazione dei vitelloni con considerazioni sulle performance riscontrate in un'analisi di 3 anni.
Performance produttive del bovino Charolaise in finissaggio in Italia. Risultati di un caso studio.
PIVA, GIACOMO
2023/2024
Abstract
Productive analysis of a Charolais breeding farm, the most commonly raised breed with excellent results in meat production in Italy. General overview of the Italian meat market, in relation to the entire breeding process: from arrival to slaughter of the bulls, with considerations on the performances observed in a three-year analysis.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Piva Giacomo_tesi magistrale.pdf
accesso aperto
Dimensione
1.2 MB
Formato
Adobe PDF
|
1.2 MB | Adobe PDF | Visualizza/Apri |
The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License
https://hdl.handle.net/20.500.12608/73687