Productive analysis of a Charolais breeding farm, the most commonly raised breed with excellent results in meat production in Italy. General overview of the Italian meat market, in relation to the entire breeding process: from arrival to slaughter of the bulls, with considerations on the performances observed in a three-year analysis.

Analisi produttive di un allevamento charolaise, razza maggiormente allevata e con ottimi risultati in ambito produttivo carne, in Italia. Panoramica generale del mercato italiano della carne e, in riferimento, all'intero processo di allevamento: dall'arrivo alla macellazione dei vitelloni con considerazioni sulle performance riscontrate in un'analisi di 3 anni.

Performance produttive del bovino Charolaise in finissaggio in Italia. Risultati di un caso studio.

PIVA, GIACOMO
2023/2024

Abstract

Productive analysis of a Charolais breeding farm, the most commonly raised breed with excellent results in meat production in Italy. General overview of the Italian meat market, in relation to the entire breeding process: from arrival to slaughter of the bulls, with considerations on the performances observed in a three-year analysis.
2023
Finishing productive performance of Charolais cattle in Italy: Results of a case study
Analisi produttive di un allevamento charolaise, razza maggiormente allevata e con ottimi risultati in ambito produttivo carne, in Italia. Panoramica generale del mercato italiano della carne e, in riferimento, all'intero processo di allevamento: dall'arrivo alla macellazione dei vitelloni con considerazioni sulle performance riscontrate in un'analisi di 3 anni.
Produzione carne
Bovini
Charolaise
Finissaggio
Italia
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Piva Giacomo_tesi magistrale.pdf

accesso aperto

Dimensione 1.2 MB
Formato Adobe PDF
1.2 MB Adobe PDF Visualizza/Apri

The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12608/73687