The thesis evaluates which types of food waste and how some species of scavenger insects can be used in the biotransformation of food waste obtained at the end of the manufacturing processes in the food industry, to obtain different matrices potentially reusable and with multiple uses. Furthermore, the methods of reducing food waste are defined through a vision of environmental sustainability and animal ethics during the application of the entire biotransformation process.
La tesi valuta quali solo le tipologie di rifiuto alimentare e come alcune specie di insetti saprofagi possano essere impiegate nella biotrasformazione dei rifiuti alimentari ottenuti alla fine dei processi di lavorazione nell'industria alimentare, per ottenere diverse matrici potenzialmente riutilizzabili e con molteplici destinazioni d'uso. Inoltre, le modalità di riduzione dei rifiuti alimentari viene definita attraverso una visione di sostenibilità ambientale ed etica animale durante l'applicazione dell'intero processo di biotrasformazione.
Uso degli insetti per la riduzione dei rifiuti delle aziende alimentari.
PETRIN, GIACOMO
2023/2024
Abstract
The thesis evaluates which types of food waste and how some species of scavenger insects can be used in the biotransformation of food waste obtained at the end of the manufacturing processes in the food industry, to obtain different matrices potentially reusable and with multiple uses. Furthermore, the methods of reducing food waste are defined through a vision of environmental sustainability and animal ethics during the application of the entire biotransformation process.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/74940