The paper analyzes various pre-treatment processes with related instrumental analyzes to quantify the release of sugars from the lignocellulosic residues of cocoa pods husk. Afterwards, the data about the growth of Cupriavidus necator and Saccharomyces cerevisiae are reported for the production of bioethanol and polyhydroxyalkanoates.
L'elaborato analizza diversi processi di pretrattamento con relativa analisi strumentali per quantificare il rilascio di zuccheri dai residui lignocellulosici del cacao. In seguito sono stati riportati i dati in merito alla crescita di Cupriavidus necator e Saccharomyces cerevisiae per la produzione di bioetanolo e poliidrossialcanoati.
Valorizzazione dei resti di lavorazione del cacao: produzione di bioetanolo e poliidrossialcanoati
MONTESI, GIULIA
2021/2022
Abstract
The paper analyzes various pre-treatment processes with related instrumental analyzes to quantify the release of sugars from the lignocellulosic residues of cocoa pods husk. Afterwards, the data about the growth of Cupriavidus necator and Saccharomyces cerevisiae are reported for the production of bioethanol and polyhydroxyalkanoates.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/36703