This thesis provides a comprehensive and in-depth overview of the composition, science, and technology involved in the tea production process, also conducting a detailed analysis of the enzymatic aspects that influence the organoleptic and sensory qualities of the beverage. Subsequently, it explores the health implications associated with this millennia-old drink.
Questa tesi offre una panoramica completa e approfondita della composizione, della scienza e della tecnologia coinvolte nel processo di produzione del tè, svolgendo anche un'analisi dettagliata degli aspetti enzimatici che plasmano le qualità organolettiche e sensoriali della bevanda. Si esplorano in seguito le implicazioni salutari legate a questa bevanda millenaria.
Dalla tecnologia di produzione agli aspetti enzimatici e salutistici del tè
CALLEGARI, STEFANO
2022/2023
Abstract
This thesis provides a comprehensive and in-depth overview of the composition, science, and technology involved in the tea production process, also conducting a detailed analysis of the enzymatic aspects that influence the organoleptic and sensory qualities of the beverage. Subsequently, it explores the health implications associated with this millennia-old drink.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/60894