The paper takes a look at milk, especially β-casein A2A2. It starts by talking about how milk is spread, then goes into the components, focusing on β-casein A2A2. It then goes on to discuss the effects on technological applications, starting with the effects on milk composition and then moving on to the actual technological effects, highlighting the advantages of β-casein A2A2 and those of β-casein A1A1. The paper concludes by discussing the impact on human health.
L'elaborato affronta la tematica del latte e in particolare la β-caseina A2A2. Esso tratta innanzitutto la diffusione del latte, poi ne descrive le componenti andando più nello specifico per quanto riguarda la β-caseina A2A2. Dopo di che vengono affrontati più in particolare quelli che sono gli effetti sulle applicazioni tecnologiche partendo prima dagli effetti sulla composizione del latte per poi passare ai veri e propri effetti tecnologici esponendo gli aspetti a favore della β-caseina A2A2 e quelli a favore della β-caseina A1A1. L'elaborato affronta nel finale anche l'aspetto sulla salute umana.
CASEINA A2A2 E POSSIBILI APPLICAZIONI TECNOLOGICHE
SARTORE, AGNESE
2024/2025
Abstract
The paper takes a look at milk, especially β-casein A2A2. It starts by talking about how milk is spread, then goes into the components, focusing on β-casein A2A2. It then goes on to discuss the effects on technological applications, starting with the effects on milk composition and then moving on to the actual technological effects, highlighting the advantages of β-casein A2A2 and those of β-casein A1A1. The paper concludes by discussing the impact on human health.| File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/99467