In 2050, there will be around 10 billion people in the world. Each individual will have to feed themselves adequately and the current systems of production of food matrices will no longer be able to support the continuous and increasingly exponential demand for food. It is therefore necessary to find new alternatives to food production: one of these is the production of meat in the laboratory starting from cell cultures. the biggest obstacle of this new biotechnology is linked to the acceptance by the consumer as there cannot be a product without a market.
Nel 2050 ci saranno circa 10 miliardi di persone nel mondo. Ogni individuo dovrà nutrirsi in modo adeguato e gli attuali sistemi di produzione di matrici alimentari non saranno più in grado di sostenere la continua ed sempre più esponenziale richiesta di cibo. È necessario, perciò, trovare nuove alternative alla produzione di alimenti: una di queste è la produzione di carne in laboratorio partendo da colture cellulari. il più grande ostacolo di questa nuova biotecnologia è legato all'accettazione da parte del consumatore in quanto non può esistere un prodotto senza mercato.
Indagine conoscitiva su come il consumatore italiano si pone nei confronti della carne prodotta in laboratorio a partire dalle colture cellulari
MASIERO, ALESSIA
2021/2022
Abstract
In 2050, there will be around 10 billion people in the world. Each individual will have to feed themselves adequately and the current systems of production of food matrices will no longer be able to support the continuous and increasingly exponential demand for food. It is therefore necessary to find new alternatives to food production: one of these is the production of meat in the laboratory starting from cell cultures. the biggest obstacle of this new biotechnology is linked to the acceptance by the consumer as there cannot be a product without a market.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/32297