Efficient management of residues and processing by-products is mandatory for the food industry. In this report, the olive mill wastewater (OMWW) are taken into consideration. Their chemical composition requires adequate purification treatments, but thanks to the richness of bioactive substances, they can constitute an interesting functional ingredient.
La gestione efficiente dei residui e dei sottoprodotti di lavorazione è sempre più una necessità per l’industria alimentare. In questo elaborato vengono prese in considerazione le acque di vegetazione dei frantoi oleari. La loro composizione chimica richiede adeguati trattamenti di depurazione, ma grazie alla ricchezza di sostanze bioattive possono costituire un interessante ingrediente funzionale.
Le acque di vegetazione del frantoio. Problema o Risorsa?
SCATTOLIN, MATTEO
2021/2022
Abstract
Efficient management of residues and processing by-products is mandatory for the food industry. In this report, the olive mill wastewater (OMWW) are taken into consideration. Their chemical composition requires adequate purification treatments, but thanks to the richness of bioactive substances, they can constitute an interesting functional ingredient.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/32312