This company study was carried out with the aim of evaluating the effect of a commercial enzymatic formulation on artisan panettone. The objective of this analysis is to evaluate the optimal dosage and temperature to obtain the best performance in terms of shelf life using the least amount of adjuvant. The characteristics analyzed concerning the texture were analyzed during the commercial life span of the product.

Questo studio aziendale, è stato svolto con la finalità di valutare l'effetto di una formulazione enzimatica commerciale su panettoni artigianali. L'obiettivo di questa analisi è di valutare dosaggio e temperatura ottimali per ottenere le migliori prestazioni in termini di shelf life utilizzando la minor quantità di coadiuvante. Le caratteristiche analizzate riguardanti la texture sono state analizzate durante l'arco di vita commerciale del prodotto.

Studio degli effetti di una formulazione enzimatica commerciale sulla qualità tecnologica di panettoni artigianali

ZONTA, EMANUELE
2022/2023

Abstract

This company study was carried out with the aim of evaluating the effect of a commercial enzymatic formulation on artisan panettone. The objective of this analysis is to evaluate the optimal dosage and temperature to obtain the best performance in terms of shelf life using the least amount of adjuvant. The characteristics analyzed concerning the texture were analyzed during the commercial life span of the product.
2022
Study af the effects of a commercial enzymatic formulation on the technological quality of artisan panettone
Questo studio aziendale, è stato svolto con la finalità di valutare l'effetto di una formulazione enzimatica commerciale su panettoni artigianali. L'obiettivo di questa analisi è di valutare dosaggio e temperatura ottimali per ottenere le migliori prestazioni in termini di shelf life utilizzando la minor quantità di coadiuvante. Le caratteristiche analizzate riguardanti la texture sono state analizzate durante l'arco di vita commerciale del prodotto.
Enzimi
Coadiuvante
Panettone
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Progetto finale (1).pdf

accesso riservato

Dimensione 1.43 MB
Formato Adobe PDF
1.43 MB Adobe PDF

The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.12608/43022