What will we eat tomorrow? Many talk about insects, fungi, and algae as revolutionary foods, but we don't have a clear vision. By 2050 we will be nearly 10 billion people on the planet, and we must find a way to feed everyone. From neophilias to neophobias, cultures that we embraced and other that we rejected.
Cosa mangeremo domani? Sono in molti a parlare di insetti, funghi e alghe come cibi rivoluzionari, ma non abbiamo una visione chiara. Nel 2050 saremo quasi 10 miliardi di persone sul pianeta e dobbiamo trovare un modo di dare da mangiare a tutti. Passando da neofilie a neofobie, culture che abbiamo abbracciato e altre che rifiutiamo.
Il Futuro nel piatto, scienza e innovazione nei cibi di domani
GIUSTO, ROBERTO
2023/2024
Abstract
What will we eat tomorrow? Many talk about insects, fungi, and algae as revolutionary foods, but we don't have a clear vision. By 2050 we will be nearly 10 billion people on the planet, and we must find a way to feed everyone. From neophilias to neophobias, cultures that we embraced and other that we rejected.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/72963