The ohmic process is an electrical resistance heating method used for the termal treatment of food products. During this process, the electrical energy flowing through the product is converted into thermal energy, allowing for rapid and uniform heating, resulting in hig-quality products in minimal operational time. For the effective application of this technology, it is important and crucial to select products in advance, taking into account their conductivity, a key factor for the success of the process.
Il processo ohmico è un metodo di riscaldamento a resistenza elettrica per il trattamento termico dei prodotti alimentari. Durante questo processo l’energia elettrica che fluisce nel prodotto viene convertita in termica permettendone il riscaldamento uniforme e rapido ottenendo prodotti di alta qualità in tempi operativi minimi. Per un’applicazione efficace di questa tecnologia è importante e cruciale una selezione a monte di prodotti che tenga conto della loro conducibilità, variabile propedeutica per l’efficacia del processo.
Qualità ed innovazione nella trasformazione alimentare. Un approfondimento sul trattamento ohmico.
BOTTARO, RICCARDO
2023/2024
Abstract
The ohmic process is an electrical resistance heating method used for the termal treatment of food products. During this process, the electrical energy flowing through the product is converted into thermal energy, allowing for rapid and uniform heating, resulting in hig-quality products in minimal operational time. For the effective application of this technology, it is important and crucial to select products in advance, taking into account their conductivity, a key factor for the success of the process.File | Dimensione | Formato | |
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https://hdl.handle.net/20.500.12608/77959