In recent years, three-dimensional reconstruction of foodstuffs has become very important from an application point of view. With the help of certain sensors, harvest and production estimation can be carried out, providing essential information for farmers. This implies better planning of storage, harvesting and ultimately marketing activities. On the other hand, predicting yield estimation, without the use of modern technologies, would take a very long time with excessive costs. In addition, manual measurements would be very inaccurate and subjective. Through three-dimensional reconstruction, the maturity, number, firmness and size of fruits and foods can be determined. The purpose of this thesis is to compare various modern technologies that allow 3D reconstruction of foods.
Negli ultimi anni la ricostruzione tridimensionale dei prodotti alimenti ha assunto una notevole importanza dal punto di vista applicativo. Con l’ausilio di determinati sensori è possibile effettuare una stima di raccolto e di produzione, fornendo informazioni essenziali per gli agricoltori. Questo implica una migliore pianificazione di attività di stoccaggio, di raccolta e infine di commercializzazione. D’altronde prevedere la stima della resa, senza l’utilizzo delle tecnologie moderne, richiederebbe un tempo molto prolungato con costi eccessivi. Inoltre, le misurazioni manuali risulterebbero molto imprecise e soggettive. Mediante la ricostruzione tridimensionale si può determinare la maturità, il numero, la compattezza e le dimensioni di frutti e alimenti. Lo scopo della tesi è quello di mettere a confronto varie tecnologie moderne che permettano la ricostruzione 3D degli alimenti.
La ricostruzione tridimensionale di frutti ed alimenti: tecnologie, utilizzi e prospettive
VARAGNOLO, MANUEL
2024/2025
Abstract
In recent years, three-dimensional reconstruction of foodstuffs has become very important from an application point of view. With the help of certain sensors, harvest and production estimation can be carried out, providing essential information for farmers. This implies better planning of storage, harvesting and ultimately marketing activities. On the other hand, predicting yield estimation, without the use of modern technologies, would take a very long time with excessive costs. In addition, manual measurements would be very inaccurate and subjective. Through three-dimensional reconstruction, the maturity, number, firmness and size of fruits and foods can be determined. The purpose of this thesis is to compare various modern technologies that allow 3D reconstruction of foods.| File | Dimensione | Formato | |
|---|---|---|---|
|
VARAGNOLO_MANUEL.pdf
Accesso riservato
Dimensione
11.95 MB
Formato
Adobe PDF
|
11.95 MB | Adobe PDF |
The text of this website © Università degli studi di Padova. Full Text are published under a non-exclusive license. Metadata are under a CC0 License
https://hdl.handle.net/20.500.12608/88182